Θρησκευόμενες ιστοσελίδες

Είναι γνωστό οτι κατα τη διάρκεια της γιορτής Sabbath οι Ορθόδοξοι Εβραίοι δεν επίτρεπεται να κάνουν οτιδήποτε. Είχα ένα συμφοιτητή στο μεταπτυχιακό μου όπου ήταν Ορθόδοξος Εβραίος και είχαν αυτόματους διακόπτες στο σπίτι τους για να μην ανοίγουν τα φώτα χειροκίνητα αυτήν την ημέρα. Το εντυπωσιακό είναι οτι μερικά site Ορθόδοξων Εβραίων, όπως το BHP, κλείνουν τους διακόπτες του επίσης την συγκεκριμένη ημέρα, παρότι είναι e- commerce και παρότι δεν χρειάζεται κάποιος υπάλληλος να δουλευει τις συγκεκριμένες ώρες για να είναι ανοικτό το «μαγαζί».

Πηγή: Business Blog Consulting

2 Σχόλια to “Θρησκευόμενες ιστοσελίδες”


  1. 1 heliotypon 11 Νοεμβρίου, 2006 στο 4:46 μμ

    Η αργία, που όλοι ξέρουμε ότι είναι απαραίτητη για την ανάπαυση και την ανάκτηση δυνάμεων, καθώς και ένα πλήθος άλλες βιολογικά οφέλιμες για τον άνθρωπο ενέργειες, τις επέβαλαν κάποτε οι θρησκείες γιατί δεν υπήρχε τρόπος ορθολογικής πειθούς των πληθυσμών που, στο μεγάλο μέρος τους, είχαν πολύ χαμηλό επίπεδο αντίληψης και ορθολογισμού αλλά άγονταν και φέρονταν από τα ένστικτα. Σήμερα, μετά από τόσες κατακτήσεις των επιστημών, ακούγεται τρελλό να εξακολουθούν να ισχύουν οι θρησκευτικοί κανόνες. Το κακό είναι ότι οι θρησκευτιοί κανόνες έχασαν πλέον την χρησιμότητά τους, αφού υπάρχει η επιστήμει για να δώσει κατευθύνσεις στον άνθρωπο και συχνά είναι επικίνδυνοι, όπως, πχ, στην περίπτωση της απαγόρευσης της μετάγγισης των Ιεχωβάδων.

    Μία ανθρωπότητα χωρίς καθόλου θρησκείες, που έχουν κάνει περισσότερο κακό από καλό, θα έπρεπε να είναι η επιδίωξη των μελλοντικών γενεών.

  2. 2 spyflo80 12 Νοεμβρίου, 2006 στο 1:55 πμ

    δεν μπορώ να πω οτι συμφωνω με την φραση σου: «Μία ανθρωπότητα χωρίς καθόλου θρησκείες, που έχουν κάνει περισσότερο κακό από καλό, θα έπρεπε να είναι η επιδίωξη των μελλοντικών γενεών». μάλλον επειδή έχουμε σωστά συνδέσει τη θρησκεία με το σωστό μας φαίνεται τόσο περίεργο και αντιφατικό να βλέπουμε να πράτει το άδικο. αλλά κανένας δεν μπορεί να ποσιτοκοποιήσει και να φανταστεί ένα κόσμο χωρίς θρησκείες. εγω μπορώ να σου αντιπαραβάλω ένα υποθετικό μέλλον όπου ορισμένοι άνθρωποι χωρίς την «πειθώ» τις θρησκείας έχουν πιο χαλαρές αναστολές και κάνουν περισσότερο κακό απο οτι άμα υπήρχε θρησκεία. όλα αυτά όμως είναι υποθετικά και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα πιστεύω των άλλων ακόμα και άμα δεν συμφωνούμε μαζί τους.


Σχολιάστε




Inquiring Feed Service

Ιστορία μου, αμαρτία μου…

Μας έχουν επισκεφτεί

  • 33.780 περίεργα μυαλά

Ρήτρα μη ευθύνης

Δεν φέρoυμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο εξωτερικών συνδέσμων. Τα σχόλια των αναγνωστών δεν αντιπροσοπεύουν υποχρεωτικά τους bloggers του Inquiring.